Home

Achtergrond 149 x bekeken

'Heel Nederland weet nu van EU-subsidie'

Fractieleider Joseph Daul van de christendemocraten in het Europees Parlement tilt er niet zwaar aan dat vorige week uitlekte dat hij Nederland wilde straffen voor zijn verzet tegen een akkoord over de EU-begroting voor 2011.

Daul suggereerde in een vertrouwelijk beraad om een stemming in het Europarlement over een Europese subsidie van 10,5 miljoen euro voor re-integratie van Nederlandse werklozen uit te stellen om Nederland zo een hak te zetten. Doordat zijn opmerking in de publiciteit kwam, zijn "alle Nederlandse burgers nu op de hoogte van het bestaan van de EU-subsidie'', aldus Daul vandaag. Hij vroeg zich af of dat anders ook het geval was geweest.

Daul onderstreepte dat hij niet heeft geprobeerd het voor Nederland belangrijke onderwerp van de 'stemmingslijst' afgevoerd te krijgen. De stemming heeft inmiddels plaatsgevonden en de subsidie is goedgekeurd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.