Home

Achtergrond 319 x bekeken

Groningen moet 'suikerschoorsteen' slopen

Groningen moet een opvallende, 100 meter hoge schoorsteen, een herinnering aan de grote suikerfabriek van de Suiker Unie die vorig jaar werd ontmanteld, toch slopen.

B en W hadden deze schoorsteen langs de westelijke ringweg willen laten staan als herinnering aan de suikerindustrie in de stad. Maar het College van Beroep voor het Bedrijfsleven heeft bepaald dat de schoorsteen gesloopt moet worden, zo maakte de gemeente Groningen vandaag bekend.

Wethouder Frank de Vries noemt de uitspraak teleurstellend. "We hadden graag gezien dat de hoge witte schoorsteen was blijven staan. Het is echt een duidelijk herkenningspunt op het terrein.'' Tegen de uitspraak van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven is geen beroep mogelijk. De gebouwen zullen binnenkort worden gesloopt, aldus de gemeente Groningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.