Home

Achtergrond 412 x bekeken 1 reactie

'Grond Oostvaarderswold terug naar boer'

De 600 hectare landbouwgrond die Flevoland al heeft aangekondigd voor de inrichting van het Oostvaarderswold gaan bij voorkeur terug naar de agrarische sector.

Dat heeft staatssecretaris Henk Bleker (ELI) vandaag gezegd in een debat in de Tweede Kamer over het natuurbeleid. Hij bevestigde dat hij met een eerdere brief aan de provincies een streep had gezet voor de robuuste verbindingen tussen EHS-gebieden. Daarvoor aangekochte grond moet wat hem betreft terug naar de landbouw, al wil hij daarover eerst nog wel overleg met de provincies. "Ik wil dit netjes afwikkelen". Volgende week maandag heeft Bleker overleg met provinciebestuurders.

Bleker zei ook dat het aan de provincie Flevoland is om te beslissen over de aangekochte 600 hectare voor het Oostvaarderswold. Als de provincie er toch natuur van maken dan zal het rijk zijn financiële verplichtingen ten aanzien van beheerskosten nakomen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ed Bakker

    Nou maar hopen dat de provincie ook weer mensen met een normaal verstand heeft die de beslissingen doen maar een begin is er terug naar gewoon logisch denken

Of registreer je om te kunnen reageren.