Home

Achtergrond 198 x bekeken 5 reacties

Groente uit blik moet terug op tafel

Verse groenten hebben veruit de voorkeur van de consumenten boven groente uit blik, glas of uit het diepvriesvak, maar de conserven zijn nog niet afgeschreven als ouderwet.

Het Productschap Tuinbouw heeft een groot onderzoek laten uitvoeren onder consumenten in Nederland en Duitsland. Dat leverde op dat een kwart van de Nederlanders en vier op de tien Duitsers vinden dat ze te weinig groente eten.
Moderne gezinnen komen tijd te kort en bij het bereiden van de snelle maaltijd komen de conserven goed van pas. In februari gaat daarom in de Europese Unie een driejarige campagne van start om 'vers verwerkte groenten' te promoten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  spotvogel

  Er moeten inderdaad veel meer groenten gegeten worden en conserven zijn vaak bijna net zo goed als verse producten. Maar blik is een slecht optie, want er is wereldwijd al een tekort aan metalen en uit lang niet alle restafval worden metalen teruggewonnen. Daarom: conserven prima, maar dan liever uit statiegeldpotten! Het statiegeldsysteem had trouwens nooit afgeschaft mogen worden!

 • no-profile-image

  Jan Melkert

  Jij hebt zeker ook nog wel Keulse potten in gebruik Spotvogelt...?

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwer/spotvogel, schei nu eindelijk eens uit met je onbeschofte gewater.
  (lees gezeik)

 • no-profile-image

  spotvogel

  Ja hoor. Zultkop!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Spotvogel, trek het je maar niet aan hoor, want sommige idioten kunnen alleen maar negtieve rotzooi uitkramen. Je hebt groot gelijk dat er méér groente gegeten moet worden en dat conserven doorgaans van heel goede kwaliteit zijn. En ook dat er weer rap statiegeld moet komen om de groente en fruitproducten op een duurzame manier in te verpakken. Want een blikje gaat welgeteld 1x mee. Een glazen pot of fles wel 8 tot 10x! Tenzij men er geconfijte hele (of half gare) jager in granaatappelmoes in stopt. Want dan spat de boel al bij 1x schudden uit elkaar!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.