Home

Achtergrond

Groenlinks: nieuw spoeddebat over uitzetting

Minister Gerd Leers voor Immigratie en Asiel had een brief van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens meteen aan de Tweede Kamer moeten sturen.

Dat vindt Tweede Kamerlid Tofik Dibi van GroenLinks. Hij kondigde woensdag aan een spoeddebat over de kwestie aan te vragen.

Het hof stuurde op 22 oktober een brief aan het kabinet waarin staat dat iedere asielzoeker die uitzetting naar Irak boven het hoofd hangt, daartegen met succes een voorlopig beroep kan aantekenen. Het hof wilde van Nederland nog meer informatie over de veiligheid in Irak.

De brief dook maandag op, twee dagen voor een geplande groepsuitzetting naar Irak, waarvoor het Europees Hof inmiddels een stokje heeft gestoken. Volgens het ministerie is de brief niet achtergehouden. Deze was gericht aan de minister en ging niet over individuele gevallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.