Home

Achtergrond 201 x bekeken

'Groene' fonds CIG Biodiesel failliet

Het 'groene' beleggingsfonds CIG Biodiesel is ter ziele.

De rechtbank in Alkmaar heeft het bedrijf eerder deze week failliet verklaard, zo blijkt uit het vonnis.

Ongeveer 200 beleggers investeerden gezamenlijk circa 4 miljoen euro in het fonds dat een biodieselfabriek beloofde te bouwen in Oostenrijk om uit plantaardige en dierlijke olie brandstof te winnen. Ondanks beloften in het prospectus van maart 2007, verkeerde het project ruim drie jaar later nog altijd in een voorbereidende fase, zo blijkt uit een oordeel van de voorzieningenrechter in Rotterdam van vorige maand.

Een deel van de inleg door obligatiehouders lijkt verloren te zijn, zo stelt de rechter verder. Het betrof een zaak waarin CIG Biodiesel bezwaar maakte tegen een last onder dwangsom die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) had opgelegd. De AFM eiste dat het bedrijf de obligatiehouders beter zou informeren, onder meer over de besteding van hun geld.

Advocaat Willem-Jan Tielemans overweegt aangifte te doen namens een groep gedupeerden. "We willen eerst nog het eerste verslag van de curator afwachten’’, aldus Tielemans. "Als blijkt dat er geen geld meer is, dan doe ik mogelijk aangifte."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.