Home

Achtergrond

'Groei Nederlandse economie mindert vaart'

De vaart waarmee de Nederlandse economie herstelt van de recessie neemt af.

Dat blijkt uit een rondgang van persbureau Reuters onder economen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt vanochtend om half tien de eerste raming over de groei van de Nederlandse economie in het derde kwartaal bekend.

De economen verwachten dat het bruto binnenlands product in het derde kwartaal gemiddeld met 0,5 procent is toegenomen. "Dat is in lijn met onze verwachtingen'', aldus econoom Anke Struijs van Rabobank. ,,Wij denken dat de groei van de Nederlandse economie ook in de rest van het jaar vertraagt. De vertraging zet door in 2011.''

In het tweede kwartaal groeide de Nederlandse economie nog met 1 procent ten opzichte van het eerste kwartaal en met 2,2 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2009.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.