Home

Achtergrond 144 x bekeken

Griekenland krijgt derde deel EU-lening

Griekenland heeft dinsdag groen licht gekregen voor de derde tranche van het EU-noodfonds.

Het gaat om 9 miljard euro. De lening wordt tot medio januari overgeboekt naar het noodlijdende land. Dat hebben het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Centrale Bank en de EU vandaag bekendgemaakt.

EU en IMF stellen wel als voorwaarde dat Griekenland forser bezuinigt. Zo moet worden voorkomen dat Griekenland niet in de problemen komt als het over een paar jaar de lening moet terugbetalen.

De noodlening aan Griekenland bedraagt in totaal 110 miljard euro. Dat geld wordt in tranches overgemaakt. Experts van de Europese Commissie, het IMF en de Europese Centrale Bank bekijken telkens of Griekenland aan de voorwaarden voldoet. De volgende tranche is gepland voor maart 2011.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.