Home

Achtergrond

Greenery verkrijgt rechten Italiaanse frambozenrassen

The Greenery heeft met de Italiaanse fruitcoöperatie Sant Orsola afspraken gemaakt over het exclusief testen en produceren van nieuwe frambozenrassen.

Het gaat om een deel van de rassen die Sant Orsola ontwikkelt. The Greenery krijgt het recht jaarlijks een aantal nieuwe rassen te testen en te verbouwen bij telers van The Greenery. Komend jaar al start The Greenery met tests bij eigen telers. Eerder sloot het handelsbedrijf al overeenkomsten met internationale veredelaars als het Amerikaanse Plant Sciences en het Schots Angus Soft Fruit. Via Angus Soft Fruit zet The Greenery de AVA-aardbei af. Sant Orsola is marktleider in Italië op gebied van zachfruit.

Het is nog niet duidelijk wanneer The Greenery de eerste rassen commercieel gaat afzetten uit deze overeenkomst met Sant Orsola.

Of registreer je om te kunnen reageren.