Home

Achtergrond

Greenery: geen concurrentie oud-directeuren

The Greenery zal geen concurrentie krijgen van vertrokken oud-directeuren.

Volgens topman Philip Smits zijn daar over afspraken gemaakt. "Het is een heel andere positie dan bij het vertrek van de directeur van Hagé. We zijn er zeker van dat dit niet gaat gebeuren. Dat is geregeld." Details over verdere afspraken bij het vertrek wil hij niet geven.

The Greenery spande eerder een zaak aan tegen de oud-directeur van Hagé over overtreding van het concurrentiebeding door zijn bemoeienis met Hillfresh. Dat bedrijf zorgde met name bij de divisie import voor omzetverlies door vertrek van leveranciers.

Smits wilde bij de uitreiking van het predicaat Nature Counts niet verder ingaan op het vertrek van de directeuren. Ook over de prestaties van het handelshuis doet hij geen uitspraken. Wel bleek op de bijeenkomst dat er geloof blijft in het model van toegevoegde waarde bij het handelshuis. The Greenery moet blijven investeren in de voorloperspositie in bijvoorbeeld duurzaamheid, stelde hij. "Supermarkten in Engeland maken duurzaamheid tot concurrentiemiddel. We hebben nog altijd die voorkeurspositie, maar daarbij is prijs ook belangrijk voor deze partijen. Die positie is houdbaar voor ons, verwachten we."

Tijdens de bijeenkomst in Oude Tonge kregen de tomatenbedrijven Greenco en TW van Noord het duurzaamheidspredicaat Nature Counts overhandigd door topman Smits. Zij kregen de erkenning vanwege inspanningen op gebied van weerbaar telen, waarbij het bodemleven voor vitale planten zorgt en minder middelengebruik.

Of registreer je om te kunnen reageren.