Home

Achtergrond

Greenery-directeuren konden niet wennen aan structuur

De drie directeuren die plots zijn vetrokken bij The Greenery konden zich niet redden in het nieuwe afzetmodel.

Hoewel de positie van het handelshuis waarvoor de directeuren verantwoordelijk waren bij de retail sterk was, bleef de marge goeddeels achter. Algemeen directeur Philip Smits had geen vertrouwen meer in hun aanpassingsvermogen.

Dat zeggen bronnen rond The Greenery. Het bedrijf zelf wil geen woord kwijt over de kwestie, behalve dat de stabiliteit niet in gevaar staat en de strategie overeind blijft. Leon Bol (verkoop), Jelte van Kammen (inkoop Nederland) en Martin van der Sande (commerciële inkoop) waren allen meer dan 10 jaar actief zijn voor The Greenery en diens voorlopers.

Voorzitter Theo Ammerlaan sprak gisterochtend in Bleiswijk met een vijftigtal telers waaronder veel leden van de Product Advies Commissies. De telers hadden een gesprek aangevraagd vanwege angst dat de stabiliteit ernstig in het geding komt door de spreekwoordelijke onthoofding van een belangrijk deel van de groente- en fruitcoöperatie.

Volgens Ammerlaan zijn spanningen langzaam opgelopen, wellicht deels door verwachtingen voor resultaten in het komend jaar. Volgens tomatenteler Peter Duijvestein waren de antwoorden van Ammerlaan in de ogen van veel telers onbevredigend. "Ik kan nu alleen zeggen dat ik achter het personeel sta. Wie in deze kwestie gelijk heeft, is ons nog onduidelijk. Ik vind de onrust wel schadelijk."

Of registreer je om te kunnen reageren.