Home

Achtergrond 1354 x bekeken

Globe Milk begint met zelf ontvangen melk

Zuivelverwerker Globe Milk wil vanaf begin volgend jaar zelf melk gaan ontvangen.

Het aantal melkveehouders dat het bedrijf wil aannemen, is afhankelijk van een aantal nog definitief te maken contracten. Dit zegt directeur en eigenaar René van der Vleuten. Als reden voor de overstap van enkel de spotmarkt naar een gedeeltelijke eigen ontvangst, noemt hij de behoefte aan meer vastigheid. "We draaien nu twee jaren met goed gevolg, we hebben een aantal grotere contracten binnengehaald en we zien goede groeimogelijkheden voor onze producten. Dan wil je niet meer alleen afhankelijk zijn van de spot."

Globe Milk produceert momenteel melk, room en ijsmixen, zowel als gangbaar product, als in de biologische variant. Onder de klanten bevinden zich de supermarktconcerns Jumbo en Super de Boer. Een deel van de productie gaat naar het buitenland. De laatste tijd bespeurt Van der Vleuten veel interesse vanuit Ierland en ook vanuit het Verre Oosten. In de laatstgenoemde regio is er veel interesse in de lactosevrije melk die Globe Milk produceert. Biologische zuivel wordt gemaakt voor het Deense Tise en voor Vechtenaer.

De nog jonge onderneming is er trots op dat zij alle benodigde kwaliteitscertificaten heeft behaald, en bij een recente audit weer heeft behaald. "Dat betekent dat we ons bewijzen," constateert Van der Vleuten. De melkprijs die hij aan afnemers met een vast contract berekent, komt niet onder de 32 cent (boerenprijs) per kilo te liggen, verzekert Van der Vleuten. Onder de huidige omstandigheden zal die prijs aardig hoger uitkomen. Hij wil echter geen koppeling aan de melkprijs van bijvoorbeeld FrieslandCampina of een andere verwerker. "Het wordt de eigen Globe Milk-prijs." Dat zal een contante maandprijs zijn, zonder nabetaling, op de manier zoals ook Nemelco dat doet. Globe Milk zal daarnaast de melk blijven ontvangen van de huidige leveranciers, zoals ze dat gewend zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.