Home

Achtergrond

Glaskracht ziet nog af van Schilthuiskorting

LTO Noord Glaskracht ziet voorlopig af van de Schilthuiskorting voor leden.

De aftrek voor georganiseerde ondernemers is een wettelijke mogelijkheid voor product- en bedrijfschappen om leden van ondernemersverenigingen een korting te geven op de heffing van het schap. Deze korting wordt toegestaan tot een deel van het bedrag dat de leden als contributie aan de ondernemersverenigingen betalen. De korting kan niet meer bedragen dan de helft van de algemene heffing.

Volgens directeur Dick Hylkema van LTO Noord Glaskracht is nog niet duidelijk of de kosten tegen de baten opwegen. "Voorlopig is het niet aangevraagd, ook omdat we eerst de draagvlaktoets in 2011 willen afwachten. Een discussie over Schilthuis kan tot veel onduidelijkheid leiden, terwijl we liever de draagvlaktoets zuiver houden over nut en noodzaak van het Productschap Tuinbouw (PT), gebaseerd op feitelijke informatie wat het PT allemaal doet."

Uit het toezichtrapport van de Sociaal Economische Raad (SER) over 2009 blijkt overigens dat steeds vaker gebruik gemaakt wordt van de Schilthuiskorting. Het Productschap Akkerbouw is koploper met een korting van 40 procent van de algemene heffing voor georganiseerde leden. Het PT kent deze regeling dus niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.