Home

Achtergrond 191 x bekeken

Gevonden bot niet van Natalee Holloway

Het stuk kaakbeen met een kies dat op Aruba was gevonden, blijkt niet van de vermiste Natalee Holloway.

Dat meldt het Openbaar Ministerie op Aruba vandaag. Uitvoerig onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) sluit dat uit. Natalee, afkomstig uit de staat Alabama, verdween op 30 mei 2005 op Aruba. De Nederlander Joran van der Sloot is hoofdverdachte in de zaak, maar tot nu toe hebben politie en justitie op het eiland het bewijs tegen hem nog niet rond kunnen krijgen.

De Nederlander zit inmiddels wel vast in Peru. Hij wordt daar verdacht van de moord op de Peruaanse Stephany Flores. Deze jonge vrouw (21) werd op 30 mei dood in de hotelkamer van Joran van der Sloot in de wijk Miraflores van de Peruaanse hoofdstad Lima gevonden.

Het NFI heeft forensische tandartsen aan de hand van tandartsgegevens van Natalee onderzoek laten doen. Ze hebben onder meer naar de ligging van haar verstandskiezen en vullingen gekeken en die vergeleken met de gevonden kaak. Op basis hiervan kon worden uitgesloten dat het gevonden botmateriaal en de kies afkomstig zijn van Natalee Holloway.

Ook is getracht DNA-onderzoek te doen. Dat was lastig omdat er slechts een zeer kleine hoeveelheid DNA-materiaal beschikbaar op het botmateriaal was. De kaak heeft ernstig geleden onder allerlei weersinvloeden en bleek poreus. Aangezien al op basis van de gebidsgegevens kon worden uitgesloten dat het botfragment van Natalee Holloway is, heeft het OM besloten het ingewikkelde DNA-onderzoek niet te voltooien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.