Home

Achtergrond 603 x bekeken 50 reacties

Gestolen schaap ritueel geslacht

De politie heeft zaterdag in de tuin van een woning in Goes (Zeeland) een ritueel geslacht schaap en resten slachtafval aangetroffen.

Het dier was de nacht ervoor uit een wei in het nabijgelegen Lewedorp gestolen. Een 20-jarige bewoner van het huis aan de Beukenstraat en een 24-jarige plaatsgenoot die daar ook was, zijn aangehouden. Dat meldde de politie.

In de auto van de bewoner vond de politie eveneens sporen van het schaap. De eigenaar van het dier had eerder op zaterdag melding gemaakt van vermissing van een van zijn schapen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gj

  om te beginnen, denk ik de gelovige moslim dief...

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jan Jansen, over welke eeuwenoude tradities die wij al hebben moeten opgeven dankzij Wakker Dier heb jij het eigenlijk? Ik zou er werkelijk niet eentje kunnen bedenken! Gelukkig ben jij opgerot en verkeer je nu volgens eigen zeggen in Verweggistan. Enig idee hoeveel moslims daar wonen? Want die 'Stannen' zijn wel de bakermat van Taliban en Moedjahedin! Pas dus maar op dat je zélf niet ritueel geofferd wordt. Domme geitebok die je bent!

 • no-profile-image

  J@gertje

  ??,??, Een tijdje geleden reageerde hij nog onder de naam Hertog Jan uit Oss.
  Om zichzelf vervolgens weer het grootste gelijk te geven onder de naam Piet uit Dokkum.
  Ook toen kon hij zijn fatsoen niet bewaren en werden er regelmatig berichten door de redactie gewist.
  Als hij van een ander geen gelijk krijgt dan geeft hij het zichzelf wel.
  De stakker.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  Piet

  Natuurlijk mag je een schaap niet illegaal vervoeren/onteigenen en slachten, maar dat rechtvaardigt nog niet de diverse reacties hier. Zelf ben ik blij met de grote vleesconsumptie van moslim evenals de meeste schapenhouders. Dat enkele gejatte schaap is natuurlijk verkeerd, maar zonder de moslim-broeders werd er heel wat minder schapenvlees gegeten in ons land. Ik bagatelliseer de slachtroof niet, keihard aanpakken wat mij betreft, maar de meeste reacties hier zijn nogal van laag niveau. En hoe vaak ziet een boer nu een Moslim, een keer in de maand? Of alleen bij Pownews?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Je hebt in principe natuurlijk gelijk Koetje Boe, maar ik denk dat er in deze tijd van microchips toch wel mogelijkheden zijn om zo'n dingetje goed weg te moffelen in het onderhuidse weefsel.

 • no-profile-image

  boerin

  Kennelijk heeft hun Allah geen bezwaar dat er een schaap te zijner ere ritueel geslacht wordt, maar waar men niet de moeite voor heeft genomen om hier op een eerlijke manier aan te komen.

 • no-profile-image

  chris krokodil

  Tut tut herkauwer, niet boos weglopen. Ga de naam 'brulkikker' gebruiken (voor zover ik weet nog niet gebruikt, dus geen plagiaat) en doe gewoon mee herkauwer in de zeik te zetten.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Piet, hoe vaak zien jijzelf eigenlijk een moslim? Kommen die dan op jouw erf? Jij mest ommers kalveren, of zijn ik nou gek?

 • no-profile-image

  Piet

  Jan, ik zie niet veel moslims en zie dan ook geen enkele reden om me erover druk te maken. Des te meer verbaasd het mij dat collega's zichzelf zo op kunnen fokken over deze bevolkingsgroep. Wel ken ik zeer goed (blanke) mensen in een multi-culti wijk. Daar blijken de Antilianen en de Roma's voor de problemen te zorgen. En niet de moslims, en al helemaal niet de wat meer serieuze gelovigen.

 • no-profile-image

  anti anti jacht

  anti-jacht, ik heb helemaal geen behoefte te weten waar jij een hekel aan hebt.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Inderdaad Anti Jacht, dit forum gaat over een ritueel geslacht, gestolen schaap. Die 'Prinz der Niederlanden mit zeinen aufmerkzamen spraaken' was er niet zo eentje hoor. Die slachtte alleen maar elefanten und nasehoorns af en toen dat niet langer meer kon ging hij over op 'die Wasserboefel ja!' Want volgens die 'groze natoerfroind' waren die er toch genoeg! Nakomelingen van Oranje ook, dunkt mij!

 • no-profile-image

  gekke henkie

  wilders heeft toch gelijk. de islam deugt niet.

 • no-profile-image

  Leen

  Er staat "plaatsgenoot", nergens islam of moslim. Niet te veel vooroordelen hoor, Wilders staat voor minder voor de rechtbank.

 • no-profile-image

  J@gertje

  JVF, Herkauwer hoorde van vertellen......
  Komt wel vaker bij hem voor

 • no-profile-image

  Demeter

  Doe die ambtenaren ook eens wat goeds.

 • no-profile-image

  gj

  Er staat wel ritueel geslacht. En dat mag kennelijk niet en zeker niet in een woning.

 • no-profile-image

  zandboer

  Leen je bent te goed gelovig, .... offerfeest weet je wel. SCHAAP ... remember !!

 • no-profile-image

  ??

  Aangezien herkauwer niet zoveel weet, wat dacht je van zwijntje tik? Maar je kan hoog en laag springen, PvdD schopt lang niet zoveel stennis om dit en dan reageerd er ook nog een Amsterdamse lid van de PvdD, waar ze het subsidie geven.Hoe kan je iets zo krom lullen.

 • no-profile-image

  Jan Roddel

  Ik heb van horen zeggen dat het bewuste schaap eerst ook nog onzedelijk betast is.

 • no-profile-image

  hendrik

  Piet: eigen-portemonnee-ethiek?

 • no-profile-image

  anti

  anti anti, jij mag mijn zorgzaam opgebouwde naam, die overal met veel respect wordt uitgesproken, niet misbruiken. Verder verplicht ik je niet mijn waardevolle thema's te lezen. Tot slot merk ik op dat jij ook zeker zult toebehoren bij dit jagersuitschot der maatschappij

 • no-profile-image

  J@gertje

  Anti jacht, Volgens mij gaat het onderwerp over een gestolen schaap dat ritueel geslacht blijkt te zijn.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer alterego

  Werkwoord
  bagatelliseren

  1.iets ernstigs onbelangrijk doen voorkomen
  Het bagatelliseren van de holocaust is wettelijk verbod

 • no-profile-image

  boer

  moslims zijn een vreselijk volk die niet in nederland horen. ze zijn hier gekomen doen niks en mooi woa krijgen. hier in een dorp naast ons hebben moslims 25 schapen gestolen in een vrachtwagentje snacht op zondag en maandag voor het offerfeest het is tuig eigenaar was een 73 jarige man
  schande die turken en marokanen

 • no-profile-image

  jvf

  geachte zandboer, leen is niet te goed gelovig,maar plaatste hier een terrechte reactie op een stemmingmakend artikel plus de reactie's.En trouwens het offerfeest ligt al weer enkele dagen achter ons.Er word ook gesproken over:ritueel geslacht,hoezo,was de politie erbij of hebben de daders dit bekend?Als de slacht is uitgevoerd zonder de hierbij horende rituelen is het gewoon een illegaal geslacht schaap,welke op niet legale wijze verkregen was.mvg jvf

 • no-profile-image

  janjansen

  ach we hebben weer is een reactie van een herkauwertje en wat voor een.over de tradities wat dacht je van ganzerijden, belgische trekpaarden met staart tegenwoordig noem maar op en je moet mijn woorden niet verdraaien want nogmaals het gaat niet over de moslims het gaat er om dat hier niks tegen gedaan word terwijl wakker dier of gaia toch constant iets zoekt om in het nieuws te komen. ik zie met zo een offerfeesten geen groepen in schaapskleren de deuren blokkeren enz en dat is mijn vraag waarom niet?trouwens weer best laag herkauwer om dan weer maar wat te gaan schelden, maar je hebt er geen antwoord op

 • no-profile-image

  gerrie

  Gewoon doen met de lui wat ook de burgemeester van Zaltommel zegt. Gewoon verrot slaan. Dat is nog eens een vent met ballen. Petje af

 • no-profile-image

  anti

  Nee, nee ?? ?? Herkauwer is niet anti jacht. Anti jacht is iemand die nog een grotere hekel heeft aan jagers dan aan de pest. waarom?? Omdat ik jaren infiltreerde in dit uitschot der maatschappij, destijds aangevoerd door een bekende duitser, die nb ook nog in een kasteel woonde en de mensen allerlei dingen voorspiegelde, terwijl hij zijn best deed zijn zoveelste buitenechtelijk kind te verwekken. Zo is het. en al die buitenechtelijke lopende nageboortes zijn nu jager.

 • no-profile-image

  willem

  Hier rust vast geen zegen op.

 • no-profile-image

  herkauwer

  JVF je hebt helemaal gelijk. Aan een eenmaal geslacht dier is niet meer te zien of dat al dan niet ritueel doodgemaakt is. Maar het ligt wel voor de hand dat dit niet door etnische Zeeuwen gedaan zal zijn. Het binnenshuis (in de badkamer) slachten is typisch iets voor moslims. Dat weet ik uit eigen ondervinding, maar daarbij ging het om kippen, eenden, boerenganzen en kalkoenen. Er worden overigens steeds vaker schapen uit de wei gestolen. Makkelijk te vangen en nog makkelijker te vervoeren. Overigens komt het ook voor dat er 's nachts in de wei pinken, vaarzen en zelfs koeien worden geslacht. Ik hoorde dat vertellen in het Eemland en ook in de polders bezuiden de Maas tussen Grave en den Bosch. Het is natuurlijk erg moeilijk om zulke daders op heterdaad te betrappen, maar het zou erg helpen wanneer al het weidende vee ipv met oormerken gewoon met onderhuidse chips gemerkt zou worden. Dan waren veedieven ook veel makkelijker te achterhalen!

 • no-profile-image

  WasLam

  Wat is de straf in hun thuisland ook alweer voor stelen? Handen afhakken? Gaat dat ook Halal?
  Stelen van ongelovige honden (ook niet-halal) zal wel niet meetellen als diefstal.

 • no-profile-image

  koetje

  Blijkt maar weer dat boeren en moslims eigenlijk heel veel gemeen hebben in dit land met die provocerende koppen van die toetsenbordpiloten.

 • no-profile-image

  koetje

  Zeg Herkauwer,als die koeien of pinken in de wei worden geslacht,zullen ze de huid er wel aftrekken.Wat wil je dan met een onderhuidse chip bereiken?

 • no-profile-image

  halalie

  Och het is heel eenvoudig: als ze het schaap niet stelen, stelen ze het geld waarmee ze het schaap betalen. Zo is het gewoon. Klaar

 • no-profile-image

  tijd voor een mopje?

  Wisten jullie dat de moslims de eerste bevolking was die een condoom gebruikten? ze gebruikten 2000 jaar geleden al de darm van een schaap.
  pas vele jaren later in het jaar 1780 verfijnden de engelsen deze techniek, door de darm eerst uit het schaap te halen!

 • no-profile-image

  jan jansen

  uh, herkauwer nou ben jij weer woorden aan het verdraaien . maar ik ben blij dat we het er over eens zijn dat wakker dier en dergelijke alleen maar selectief tegen dierenleed is.als het gaat om landbouwers en kleinere groepen mensen gaat , dan kunne we er via onze donateurs grof geld aan verdienen , en als het een grotere bevolkingsgroep is zit het wel goed, daar beginnen we niet aan.
  hoe valt dit uit te leggen aan de donateurs.

 • no-profile-image

  ??

  Jan Jansen, weet je wat het ergste is, hij heeft op de dingen waar hij vloekt zelf mee geholpen, als medewerker. Voor de rest spendeer maar niet te veel tijd, scheld alleen maar, feiten komen er toch niet. En paar minuten laten reageerd ie onder Jan of katja of anti-jacht.

 • no-profile-image

  jvf

  Geachte Herk;ik zie dat de instelling de energienota toch heeft kunnen betalen,zodat de bewaking het licht weer aan kon doen?[23/11 om 00.32 u]U bent echter door deze dagen zonder elektrisch wel een beetje het 'licht' kwijtgeraakt,hoezo?,welnu u spreekt nu weer over een ritueel geslacht schaap,terwijl we het toch eens waren dat het een illegaal verkregen en illegaal geslacht schaap betrof.[21/11 om 12.59 u]Ook word in het artikel niet gesproken over slacht in de badkamer,maar over het aantreffen in de tuin,van karkas en resten en sporen in de auto,plus het aanhouden van de bewoner plus plaatsgenoot.[waar staat niet vermeld].mvg jvf

 • no-profile-image

  zandboer

  En wij maar verdraagzaam zijn tov islam-mietjes ...

 • no-profile-image

  zeeuw

  jvf, ik wil zandboer wel ff bijstaan. Dit is schering en inslag in Lewedorp. Ons land gaat ten onder aan buitenlandse criminaliteit, en mensen als jij redeneren dit recht. Dit is erover.

 • no-profile-image

  jan jansen

  en waar zit wakker dier nou of gaia ?
  Daar hoor je ze niks over zeggen over het ritueel slachten.
  uit gevaar voor eigen leven!
  kippen moeten perfect verdoofd worden voor ze sterven ,biggetjes moeten verdoofd worden bij castreren enz enz maar een schaap mag levend de keel oversgesneden worden en laat maar leeglopen.er worden zelfs in de steden plaatsen voorzien waar men ritueel kan slachten .nee wakker dier pest de landbouwers maar wat , dat zijn makkelijkere prooien .hou je maar bezig met de kiloknallertjes
  sukkelorganisatie

 • no-profile-image

  Piet

  Hendrik: Nee, absoluut niet. Ben van mening dat we van de serieuze gelovige moslim in Nederland weinig last hebben. Moslims kennen zo ook hun leefregels die ook het stelen verbieden. (ja, ook van ongelovigen!) De schapendiefstallen lijken mij dan ook werk van opportunistische nep-gelovigen die er leuke handel in zien. Verder moet ik altijd een beetje lachen om boeren en/of andere vleesconsumenten die ritueel slachten opeens ondraaglijk lijden vinden. Kom op zeg, wij jassen (om het heel bot te zeggen) een pen door een dier zijn kop omdat we genieten willen van vlees en vinden onszelf engeltjes. Moslims snijden de keel door omdat ze geloven in sommige rituelen, offers en feesten. In beide gevallen treedt de dood vrijwel onmiddellijk in. Maar bij moslims is opeens de duvel uit het doosje. Hypocriet.

 • no-profile-image

  jan jansen

  beste piet, mij gaat het er niet om hoe moslims schapen slachten. mij gaat het om het feit dat wakker dier hier niet tegen op treed. de landbouwer word elk kwartier van de dag op radio of tv afgeschilderd als barbaars volk maar over ritueel slachten hoor je niks , word zelfs gesubsidieerd.als belg of nederlander hebben we al eeuwenoude tradities moeten opgeven voor zulke organisaties.wie is er dan de hypocriet !of moeten wij ook een godje verzinnen dan kunnen we kippen varkens en koeien ook ritueel gaan slachten.dan word de landbouwer en dergelijke mischien terug met rust gelaten.

 • no-profile-image

  Bert

  @ Boer Oss. Zozo, krijgen ze allemaal WOA? Wat zul jij trouwens een saai beeld van de wereld hebben. Denk dat er alleen zwart-wit plaatjes in voorkomen. Wel erg gemakkelijk, hoor.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Calimero doe mij en jezelf een lol en ga varkenshaasje-over doen. Met Jansen uit Verweggistan!

 • no-profile-image

  Herkauwer

  Morgen ben ik er weer, de bewaking heeft net het licht uit gedaan.

 • no-profile-image

  color

  Ik heb geen probleem met de ritueel geslachte gestolen schaap als de dief ook akkoord gaat met nog een koraniese straf voor diefstal dat is ritueel een hand afhakken. En welke gelovige moslim zou daar tegen zijn?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Godgeklaagd is dit. Stelletje onvermogende slapstengels! Als julle flagrante ongelijik breeduit keer op keer geëtaleerd wordt dan is botte ontkenning, feitenverdraaiing en het wederrechtelijk misbruik maken van mijn naam het enige wat jullie kunnen bedenken. Zootje tinnef. Ik walg van jullie!

 • no-profile-image

  herkauwer

  (Zucht)......waarom pakken die moslims eigenlijk schapen terwijl er in dit forum zoveel koploze geiten voor het slachten lopen?

 • no-profile-image

  herkauwer

  JVF maak je over mijn verlichting en betalingsbalans maar geen zorgen. Dat die lui de ingewanden en andere troep in de tuin hadden gesmeten zegt niks, want ik kén de gebruiken bij zulke rituele huisslachters. Die doen dat in de badkamer . Daardoor raakt de afvoer dikwijls verstopt en dan hoor ik dat weer via de ontstoppingsservice of de verhuurder. Zo van 'wat ik nou toch weer meemaakte.......!"Soms proppen ze zelfs de darmen in de wc pot en vinden het dan gek als de boel verstopt raakt. Het was trouwens in Goes, dat staat in het artikel. Ik zag trouwens dezer dagen een dood schaap liggen in de wei bij Katlijk. Dat heb ik later nog gemeld aan een Duitse herder die ik tussen Nieuwe Schans en de Hongerige Wolf tegenkwam en die thuis de hond in de pot had gevonden. Maar hij had geen trek in dooie Friese schapen, want hij vond levende Fryske mekkeraars ook al niet te pruimen!

Laad alle reacties (46)

Of registreer je om te kunnen reageren.