Home

Achtergrond 182 x bekeken

Gerry Adams wil parlementslid Ierland worden

Gerry Adams, voorzitter van katholieke partij Sinn Fein in Noord-Ierland, wil lid van het Ierse parlement worden. Hij stelt zich bij de volgende verkiezingen kandidaat voor het district Louth ten noorden van de hoofdstad Dublin. Dat heeft Adams zondag gezegd. Hij heeft niet alleen de Britse, maar ook de Ierse nationaliteit.

De 62-jarige Adams zei dat hij zijn zetel in het Noord-Ierse parlement zal neerleggen. Ook stapt hij op als lid van het Britse Lagerhuis. Sinn Fein, dat lang werd beschouwd als de politieke vleugel van het Ierse Republikeinse Leger (IRA), bezet vijf zetels in de Britse Tweede Kamer, maar de vijf parlementariërs mijden de zittingen.

Adams zei dat hij het slechte economische beleid in Ierland wil bestrijden. Ook blijft hij zich inspannen voor een herenigd Ierland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.