Home

Achtergrond

Gemeenten betalen miljoenen aan wachtgeld

De dertig grootste gemeenten in Nederland hebben in de eerste negen maanden van dit jaar 6,9 miljoen wachtgeld aan oud-raadsleden en oud-wethouders betaald.

Dat blijkt uit een vandaag bekendgemaakte inventarisatie van RTL Nieuws. Twaalf van de dertig grootste gemeenten betaalden wachtgeld aan oud-gemeenteraadsleden. In totaal gaat het om ruim 1,1 miljoen euro. De gemeente Rotterdam voert de lijst aan met 220.000 euro aan wachtgeld voor oud-raadsleden, gevolgd door Zwolle (170.000 euro) en Eindhoven (150.000 euro).

De dertig grootste gemeenten betaalden aan oud-wethouders 5,8 miljoen euro aan wachtgeld. De gemeente Apeldoorn betaalde met 480.000 het meest, gevolgd door Utrecht (380.000 euro) en Zwolle (300.000 euro).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.