Home

Achtergrond 376 x bekeken

Gelijk loon man en vrouw niet door Senaat VS

De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag teleurgesteld gereageerd op het feit dat de Senaat tegen een ontwerpwet heeft gestemd, die maatregelen bevat om gelijke salarissen te bewerkstelligen voor mannen en vrouwen die hetzelfde werk doen.

De Paycheck Fairness Act, die in 2009 door het Huis van Afgevaardigden werd geloodst, kwam met 58 stemmen voor twee stemmen tekort om het debat erover te beëindigen en definitief te gaan stemmen. Vanwege de uitslag van de stemming moet er verder onderhandeld worden over de precieze invulling van de wet.

”Nu we te maken hebben met de ergste recessie in de geschiedenis had dit wetsvoorstel er voor kunnen zorgen dat Amerikaanse vrouwen en hun gezinnen niet met minder loon thuiskomen door discriminatie”, aldus Obama in een verklaring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.