Home

Achtergrond 1 reactie

'Geen gevaar door fosforfabriek'

De uitstoot van dioxine door fosforfabriek Thermphos in Vlissingen-Oost levert geen gevaar op voor de volksgezondheid.

Dat zei gedeputeerde Marten Wiersma van de provincie Zeeland vrijdag. De uitstoot van dioxine zou volgens Wiersma te laag zijn om invloed te hebben op de gezondheid. ,,De toegestane uitstoot van 0,4 nanogram per kubieke meter levert nog niet de helft op van de maximaal toegelaten opname in het lichaam.''

Tijdens de vergadering liet commissaris van de Koningin Karla Peijs wel weten dat de huidige gedoogvergunning is ingetrokken, omdat Thermphos te veel dioxine heeft uitgestoten in de afgelopen periode. De fabriek kan doorgaan op de oude vergunning. Dit heeft geen invloed op de nieuwe gedoogvergunning die volgende maand ingaat.

Administrator

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.