Home

Achtergrond

Fruitschool derde sponsor schoolfruit

Naast The Greenery en Freshweb.nl is ook Fruitschool als sponsor aan het Nederlandse EU-schoolfruitproject verbonden.

Fruitschool maakt bij de distributie van het fruit gebruik van het netwerk van Bedrijfsfruit, een bestaand initiatief voor fruit op werkplekken. Fruitschool mikt op gebruik van duurzame fruitsoorten, blijkt uit informatie op de website.

In januari 2011 wordt de gratis groente- en fruitverstrekking aan basisscholen in het kader van de EU-Schoolfruitregeling vervolgd. Scholen kunnen zich hiervoor al aanmelden. In totaal is er voor de regeling ruim 4 miljoen euro beschikbaar, waarvan de helft door sponsoren en de andere helft door de EU wordt betaald. De drie sponsors zorgen ervoor dat dit schooljaar meer kinderen gratis groenten en fruit krijgen dan vorig jaar. Een sponsorschap betekent dat zij fruit inbrengen in het project. Basisschoolleerlingen krijgen in een periode van vijf à tien aaneengesloten weken minimaal 20 en maximaal 30 porties gratis groenten en fruit. Daarna kunnen ze besluiten door te gaan met betaalde verstrekking.

Of registreer je om te kunnen reageren.