Home

Achtergrond 1 reactie

Frugi Venta: beslissing Canada nauwelijks aan te vechten

Frugi Venta ziet geen mogelijkheid de Canadese verhoging van importheffingen op Nederlandse paprika’s aan te vechten.

Dat zegt beleidsmedewerker Inge Ribbens. De exporteursorganisatie dringt er bij het ministerie van ELI op aan te onderzoeken of een stap naar de WTO wenselijk is.

Het Canadese handelstribunaal legde op 20 oktober voor de komende vijf jaar op Nederlandse paprika’s een heffing van 193 procent van de invoerwaarde. Daarmee is export zo goed als onmogelijk. Volgens de Canadese rechters hebben exporteurs paprika’s afgezet ruim onder de verkoopprijs in eigen land.

Hoewel het tribunaal besloot dat geen schade is toegebracht aan Canadese telers, bestaat deze mogelijkheid voor de toekomst volgens de rechters nadrukkelijk wel. Een merkwaardige redenering, vindt Frugi Venta, maar volgens de Canadese advocaat is hoger beroep aantekenen op federaal niveau zinloos.

"Wat rest, is dat de regering zich inzet voor de zaak." Voor Frugi-Venta was het gevaar dat andere landen het voorbeeld van Canada zouden volgen een reden direct zich aan de zaak te committeren. Frugi-Venta wil volgende week met het ministerie van ELI in overleg treden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ikz

    Canada beschermt haar inwoners tenminste!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.