Home

Achtergrond

FrieslandCampina sluit twee vestigingen

Zuivelonderneming FrieslandCampina sluit in het kader van schaalvergroting haar vestigingen in Varsseveld en Leerbroek.

In de vestigingen in Marum en Gerkesklooster wordt het aantal functies gereduceerd. Als gevolg van deze reorganisatie vervallen 159 arbeidsplaatsen, en ontstaan er 52 nieuwe arbeidsplaatsen. Dat heeft de onderneming bekendgemaakt.

De productielocatie in Varsseveld sluit naar verwachting in het vierde kwartaal van 2012 haar deuren. In Varsseveld worden ronde Goudse kaas, vierkante Goudse en Edam broodkaas geproduceerd. Het productievolume ligt op zo’n 34.000 ton kaas. Volgens de zuivelonderneming neemt de marktvraag naar dit soort typen kaas af. De vraag naar goudse kaas in euroblokformaat zou toenemen.

De kaasveredelings- en kaasverpakkingslocatie in Leerbroek sluit naar verwachting halverwege 2011 haar deuren. Binnen de zuivelonderneming bestaat nu een overcapaciteit op het gebeid van kaasveredeling en kaasverpakking.

FrieslandCampina investeert 47 miljoen euro in verbetering van de efficiency in haar kaaslocaties in Workum, Marum, Balkbrug, Gerkesklooster en Leerdam. "Doel van de maatregelen is onze internationale concurrentiepositie met kaas te verbeteren", zegt Piet Hilarides, verantwoordelijk voor de business group Cheese & Butter. "Kostenverlaging in de productie van kaas door schaalvergroting en efficiencyverbetering is een onderdeel van onze strategie."

Of registreer je om te kunnen reageren.