Home

Achtergrond

Fraude met studiebeurs wordt stevig aangepakt

Het kabinet heeft besloten tot een hardere aanpak van frauderende studenten.

Dat zei staatssecretaris Halbe Zijlstra van Onderwijs vrijdag na afloop van de ministerraad. Studenten die te veel studiefinanciering ontvangen door te verklaren uitwonend te zijn terwijl ze nog thuis wonen, krijgen een boete van 50 procent van het geld dat ze ten onrechte hebben ontvangen. Bovendien moeten ze het teveel dat ze aan studiefinanciering ontvingen, terugbetalen.

Als studenten voor de tweede keer de fout ingaan, wordt de studiefinanciering met terugwerkende kracht stopgezet. Dat betekent dat ze al het geld moeten terugbetalen en geen aanspraak meer kunnen maken op studiefinanciering.

"We gaan het stevig aanpakken. Fraude is fraude", aldus Zijlstra.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.