Home

Achtergrond 4 reacties

Franse varkenshouders blokkeren vleesfabrieken

Franse varkenshouders hebben vanochtend in alle vroegte twee fabrieken van vleeswarenfabrikant Jean Caby in de Finistère geblokkeerd.

Ze willen daarbij hun eis kracht bijzetten dat Caby uitsluitend Frans varkensvlees gebruikt en alle producten dan ook voorziet van het Viande Porcine Française kwaliteitsmerk om aan te geven dat het vlees uit eigen land afkomstig is. Tijdens de eerste uren van de actie werd de toegang al ontzegd aan een vrachtwagen met Duits varkensvlees en een andere met kip uit Polen.

Jean Caby maakt deel uit van het Spaanse Campofrio waartoe in ons land ook Stegeman behoort.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Aan sluiten bij de groene sint voor een eerlijke prijs voor de boeren in eigen land

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Als de Duitsers hier ook mee beginnen, kunnen we de lol nog op.

 • no-profile-image

  Patrick

  Zeer goed van de Fransen. Ik zou ze adviseren om dat meer te doen, ook hoop ik dat de Duitsers dat doen. Het is niet meer als normaal dat lokale/nationale producten in een eigen land voorrang krijgen of meer in de spotlight komen. Zeker grote landen met kwetsbare plattelands gebieden in sociaal economische voorzieningen en belangen. Zeker als het een gelijkwaardig kwalitatief product is in vergelijking met het buitenland.
  Labeling is inderdaad er belangrijk en herkomst van elke grondstof moet duidelijk zijn op het product.
  Het was een ander artikel dat de Nederlandse zuivel industrie tegen labeling van herkomst is, met als argument bang voor de export. Wel, als ik de top 3 van meest domste sector uitspraken moet geven, staat deze op 2. Dit is zo dom van Nederland, en omdat het een sector uitspraak is, geeft dat aan hoe verschrikkelijk naïef de individuele organisaties zijn als bonden, lto, rfc en politiek, want hoe kom je bij zo'n standpunt???? Dit uitgangspunt is gebaseerd op angst en onkunde. Angst is een hele slechte raadgever, want dat geeft aan dat je het overzicht niet ziet en hebt.

 • no-profile-image

  Piggy

  Fair Trade voor onze producten en anders ook de NL schappen leeg. Het moet maar eens afgelopen zijn met het geauwhoer om onder kostprijsniveau boeren uit te betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.