Home

Achtergrond

Franse melkproductie in hogere versnelling

De Franse melkproductie is verder aan het versnellen.

Volgens de eerste schatting van de agrarische dienst FranceAgriMer is in september 10 procent meer melk opgehaald dan een jaar geleden, dat is een dubbel zo sterke toename als de 4,9 procent over augustus.

FranceAgriMer wijst er wel op dat die cijfers vertekend zijn door een relatief lage opbrengst in het najaar van 2009. Over het melkjaar tot eind augustus heeft Frankrijk de productie nu met ruim twee procent opgevoerd. Een direct gevolg is dat ook de kaasfabricage toeneemt, in augustus met ruim zes procent op jaarbasis. Daardoor kon Frankrijk die maand ook acht procent meer kaas uitvoeren. De uitvoer van houdbare melk is zelfs met meer dan 30 procent gegroeid nadat de productie ervan bijna zes procent hoger uitkwam.

Of registreer je om te kunnen reageren.