Home

Achtergrond 1 reactie

Frankrijk zet criteria melkcontracten op

Het Franse ministerie van landbouw heeft alle criteria en voorwaarden op een rij gezet voor de toekomstige melkleveringscontracten.

Franse veehouders kunnen op die basis vanaf het nieuwe melkjaar een contract met hun afnemer afsluiten. Dat biedt hen volgens landbouwminister Bruno le Maire meer zekerheid over afname en prijs. Het contract moet onder meer bepalingen bevatten over de prijs, de duur en het volume melk dat in een periode van twaalf maanden geleverd moet worden, de kenmerken van de melk, de frequentie van het ophalen van de melk en de regels die gelden als de melkveehouder meer of minder wil leveren. Het volume wordt tot het opheffen van de EU-quotumregeling gekoppeld aan het individuele quotum van de melkveehouderij. Contracten moeten ook bepalingen bevatten over de facturering en betalingswijze.

Eén reactie

  • no-profile-image

    veehouder

    Dus geen jaren meer met lage melkprijzen; ook niet met hoge! We zijn in één klap werknemers geworden met een gewoon laag inkomen. Laat dat in Nederland maar niet gebeuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.