Home

Achtergrond 184 x bekeken

Frankrijk en Engeland niet positief over plan Ciolos

Ook vanuit Groot-Brittannië en Frankrijk komen teleurgestelde reacties op de plannen van de Europese Commissie voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

De Franse minister van landbouw Bruno le Maire blijft in zijn reactie hameren op 'een sterk Europees landbouwbeleid dat voldoende middelen heeft om aan zijn ambities tegemoet te komen'. Frankrijk zal zich blijven verzetten tegen het ontmantelen van reguleringsinstrumenten of het verzwakken van de directe steun.

De Engelse National Farmers Union noemt de voorstellen ’een goede analyse maar de verkeerde medicijnen’. "Hoewel er goede ideeën in staan, lijkt dit niet de juiste benadering. Op veel punten is een verduidelijking nodig voordat we er echt een oordeel over kunnen vormen," zegt voorzitter Peter Kendall.

Of registreer je om te kunnen reageren.