Home

Achtergrond 2 reacties

Fonterra blijft bij verwachting voor melkprijs

Zuivelonderneming Fonterra houdt vast aan zijn melkprijsvoorspelling van 6,60 Nieuw-Zeelandse dollar per kilo milksolids (gecombineerd vet en eiwit).

Dat heeft de onderneming gemeld. Hoewel het bestuur vanwege goede prijzen op de zuivelmarkt een verhoging heeft overwogen, is toch gekozen voor een afwachtende houding. De export staat onder druk vanwege de lage stand van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de Nieuw-Zeelandse dollar. Fonterra waarschuwt zijn leden dat nog onzeker is hoe de markt zich gaat ontwikkelen. Omgerekend naar Nederlandse maatstaven ontvangt een gemiddeld Fonterra-lid over 2010/2011 een totale melkprijs van zo'n € 29,30 per 100 kilo. Dat geldt bij een vet- en eiwitpercentage van respectievelijk 4,2 en 3,4 procent.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boerke

    Zo dai is wel een hele beste prijs voor NZ omstandigheden. Daar is nog wat te verdienen

  • no-profile-image

    freek

    het word de op 2 na beste uitbetaling deze prijs is zonder de divident uitkering

Of registreer je om te kunnen reageren.