Home

Achtergrond 340 x bekeken

FAO: markt voor oliezaden blijft krap

De markt voor oliehoudende zaden blijft krap.

Dat komt omdat het verbruik groeit, stelt de wereldvoedselorganisatie FAO in de Food Outlook. De productie komt op 453,7 miljoen ton. Dat is vrijwel gelijk aan de productie van 454,7 miljoen ton die vorig seizoen is gerealiseerd.

De FAO verwacht een verschuiving binnen de oliehoudende zaden. "De productie van sojabonen, koolzaad en kopra (kokosnoten) valt dit seizoen lager. De daling wordt bijna volledig gecompenseerd door de grotere productie van katoenzaad, aardnoten en palmboomzaad."

De FAO verwacht dat de markt krap blijft. "Het verbruik stijgt. De prijsindex voor oliehoudende zaden van januari tot en met oktober dit jaar komt op 165 punten. Dat was 161 in 2009. De gemiddelde prijs van 2002 tot en met 2004 krijgt 100 punten."

Of registreer je om te kunnen reageren.