Home

Achtergrond

FAO: investering in landbouw broodnodig

Extra investeringen in de landbouw zijn broodnodig, vooral in landen met lage inkomens en voedseltekorten.

Dat zegt directeur-generaal Jacques Diouf van de wereldvoedselorganisatie FAO. Volgens Diouf zijn structurele landbouwveranderingen nodig om te voorkomen dat honger of ondervoeding ontstaat. Diouf sprak over de noodzakelijke investeringen tijdens een conferentie van de samenwerkende Golfstaten in Abu Dhabi.

Diouf wijst op de recente ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt, waar sprake is van scherpe prijsstijgingen. Volgens Diouf zal de rekening voor de invoer van voedingsmiddelen dit jaar de grens van een miljard dollar (741 miljoen euro)  overschrijden, waarmee de piek van 2008 wordt overtroffen.

Op korte termijn zijn sociale vangnetten nodig voor de ongeveer 37 miljoen Afrikanen, die het risico lopen dat met hongersnood of ondervoeding worden geconfronteerd. Diouf zegt dat kleine boeren toegang moeten hebben tot de juiste middelen, waaronder goed zaad, kunstmest en toegang tot markten.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.