Home

Achtergrond

Export naar Rusland via België in gevaar

De export van Nederlandse groente en fruit naar Rusland via België dreigt in gevaar te komen. Het Russische bureau voor de voedselveiligheid heeft opnieuw in een partij aardappelen uit België het cysteaaltje Globodera rostochiensis gevonden.

Op 15 oktober was het aaltje ook ontdekt in een scheepslading aardappelen uit België. ”Als we vaker dergelijke vondsten doen, kunnen beperkende maatregelen volgen”, aldus de Russen.

Rusland sloot begin van de zomer de markt voor groente en fruit met een Nederlands certificaat van het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB). Nederlandse handelaren brengen sindsdien vaker via Belgische havens producten naar Rusland. Ook de Franse keuringsdienst kreeg een waarschuwing.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.