Home

Achtergrond 39 reacties

Everzwijn houdt huis in slagerij

Een wild zwijn is vanmiddag in de West-Duitse plaats Höhr-Grenzhausen een slagerij binnengestormd.

De verkoopster van de zaak vluchtte naar de keuken, een 72-jarige klant maakte zich zo snel mogelijk uit de voeten naar de uitgang. In de lege slagerij richtte het losgeslagen everzwijn van 90 kilo vervolgens voor 2.000 euro schade aan, berichtte de politie.

Terwijl het everzwijn als een dolle tekeer ging in de winkel, verzamelden zich tientallen voorbijgangers voor de etalage. Een door de politie opgetrommelde jager schoot het dier uiteindelijk dood. "Het wilde zwijn verblijft momenteel in de slagerij, want daar staat een koelruimte'', zei een politiewoordvoerder. Na het weekend wordt bekeken waar het dier vandaan komt en of het de pan in mag.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  J@gertje

  Beste Karin, Het is niet eenvoudig om een persoon als Herkauwer er van te overtuigen dat een ontweid zwijn echt wel dood moet zijn.
  En dat ondanks dat hijzelf in een ver verleden zelf jager moet zijn geweest.
  Dat beweerd hij althans.
  Maar je hebt wel gelijk, er is niet één slager of poelier die een stuk grofwild accepteert wat niet ontweid is.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer

  Koetje Boe, jij weet verduveld goed dat ik geen komiek ben en je weet ook hoe ik over het wetenschappelijk gehalte van onze universiteiten denk. Maar dat neemt niet weg dat er veel kennis in dit land is. Alleen niet bij degenen die daar vorstelijke inkomens uit peuren!
  Gerrit, zo gaat het inderdaad altijd met kopkleppers zoals jij. Gauw afhaken mannnetje, want tegen Feiten zijn jouw tendentieuze kortzichtigheden niet bestand. Advies: neem niet de steile kant van de Holterberg bij de afdaling. Je zou jezelf kunnen bezeren!

 • no-profile-image

  Van de Berg

  gesjeesde student filosofeert

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje, laten we het er maar op houden dat jij niks snapt van herkauwers. Wat jij in jouw armetierig denkraam als 'zeiken' typeert, zijn slechts de herhalingen die inherent zijn aan eindeloze herkauwbewegingen. Door jouw ruimschoots benedenmodaal intelligentiecoëfficiënt kun je kennelijk niet bevatten, dat mijn doel reeds lang bereikt is. Simpelweg door jou die eindeloze litaniën des doods over jouw verderflijk tijdverdrijf hier vitueel te doen afsteken. Beledigen en schelden werp ik verre van mij. Want slechts de waarheid doet er toe. En mij dunkt: de door mij gememoreerde, van franje ontblootte doch met details onderbouwde Naakte Feiten, doen er toe! Bekijk het maar!

 • no-profile-image

  herkauwer

  O ja JVF, dat vergat ik nog. Bij de Pruis mag op zondag gejaagd worden en je wilt niet weten hoeveel van die bolbuikige vetleren knickerbockers met gemzenpluimpet veel liever Jaegermeisterverzadigd God's schepping naar de mallebiezen knallen dan vroom ter kerke te gaan om een gortdroge hostie te gaan kanen. Waar staat trouwens in dat bericht dat het zwijn zaterdag geschoten was? Waar staat uberhaupt dat het geschoten was? Nullité die je bent: dat gaat het Kriminalambt morgen pas vaststellen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Gerrit even wat heel anders, want je hebt het zelf over 'rooie rakkers in de politiek'. Zondagavond het KRO-programma Reporter gezien? Nee kennelijk! In 1989 heeft het strontrechtse kabinet Lubbers het geflikt om de met zorg opgebouwde reserves van alle pensioenfondsen als (onwettige en eigenlijk volkomen criminele) extra belastingheffing af te romen en te verkwanselen ter aflossing van door jarenlang rechts wanbeleid ontstane Staatsschulden. Zodat er nu voor vele miljoenen oudere Nederlanders barre broekriemtijden aankomen. Even ter herinnering: onze sociale zekerheidstelsels werden door links tot stand gebracht. Rechtse politici zijn altijd hetzelfde geweest als wat slagers voor hun boterham doen: Uitbeners!! Calimero ??,,??, natuurlijk wil ik onze Holtense Gerrit ook nog wel even vertellen over zijn streekgenoot Jetze Rowdy Plantema uit Hardenberg, die Wakker Dier op zijn website meermalen belasterde en daarvoor meer dan 200.000 euro boete moest dokken. Ook Plantema staat bekend als ultrarechts. Waar hebben we het dus nog over? En dan nog die Korhoenders. Gerrit je treft het niet, want in Rijssen woonde in de eerste helft van de vorige eeuw de vermaarde vogelkundige mr Francois Haverschmidt die veel waarnemingen van Korhoenders in Salland heeft gedaan. En zélf kwam ik in de jaren '60 en '70 nogal eens bij preparateur Piet Bos op de Holterberg. Die heeft me toen de plekken gewezen waar de korhanen bolderden! Houd dus op met het domme spuien van jouw boerenonbenul. Dit land is tenslotte niet voor niks een Kenniseconomie!

 • no-profile-image

  jvf

  Geachte ??,??,Onze Herk is natuurlijk een 'geweldig' schrijver,maar lezen gaat blijkbaar niet zo goed meer[brilletje misschien?].Het is natuurlijk onmogelijk om een op zaterdagmiddag gedood en in de koelcel gehangen varken,op zondagmorgen nog te bejagen.Maar goed,ik zal/wil onze vriend hier niet afvallen,het is natuurlijk aan de orde van de dag dat op tableau liggend doodgeschoten,doodgeblazen veelal ontweid en mogelijk zelfs doodgedronken wild tot leven komt.dergelijke exemplaren houden zich echter niet aan de regels,en hierop staat idd de doodstraf.mvg jvf

 • no-profile-image

  jvf

  Geachte Herk, Everzwijn houdt huis in slagerij
  27 nov 2010 18:20  Een wild zwijn is vanmiddag .

  .

  Een door de politie opgetrommelde jager schoot het dier uiteindelijk dood. mvg jvf

 • no-profile-image

  herkauwer

  Gerrit laat ik, als minderheidsgroepering, jou in je dooie uppie niet in jouw waarde als ik filosofeer over hetgeen jagers allemaal al niet aantoonbaar aan ellende veroorzaakt hebben? Dat heeft helemaal niks met mijn persoonlijke belangen te maken en evenmin met het al dan niet eten van vlees. Weet jij trouwens meer van het verdwijnen van de korhoenders op de Holterberg? Daar zitten wij als hyperactieve minderheidsgroepering namelijk ook achteraan!

 • no-profile-image

  knorretje

  handig zwijn, loopt zo je bord op! kun je een mooi poosje herkauwen

 • no-profile-image

  Edel Schweine

  Nu gaan we nog de banken binnen vallen....daar zitten tenslotte de echte varkens...

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwer, ik snap heel goed hoe het gesteld is met herkauwers, zowel in het wild als gehouden vee.
  Voor jouw maakt dat echter niets meer uit.
  In beide gevallen heb jij de houdbaarheidsdatum voor consumptie reeds lang overschreden.

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Daar weet jij geen ruk van jagertje. Ik zweer bij Herkauwer! Daar kan geen bataljon jagertjes tegenop.!

 • no-profile-image

  ??

  Weer geen feiten en als het straks niet waar is, ga je dan ook even openlijk je verdachtmaking excuseren? Zal wel niet, moet je ballen voor hebben en die heb jij niet!

 • no-profile-image

  ??

  Door aan het draaien is die herkauwer, misschien te weinig frisse lucht? Het constant vals beschuldigen van mensen en als het de andere kant op gaat, dan wijst ie fijn naar de rechtzaak van WD tegen de vee-arts, zielig figuur.

 • no-profile-image

  deenseboer

  Net zoiets als een dief in breken bij een politieburo

 • no-profile-image

  Gerrit

  Ik denk toch werkelijk dat er te veel mensen zijn die zich door emotie laten leiden en daarmee al snel oordelen over zaken waar men eigenlijk geen kaas van heeft gegeten, uiteraard laat men zich graag voorlichten door niet al te objectieve milieu activisten. feit is (er van uitgaande dat het verhaal klopt,) een wildzwijn uitsluitend op zoek gaat naar eten, een aangeschoten dier zal weg kruipen om te sterven of om te genezen, het zijn net mensen, die gaan ook echt niet de straat op als ze ziek zijn (ten zij geestelijk ziek).
  Het negatieve geleuter over de jacht is werkelijk belachelijk, de jagers van daag de dag zijn aan strenge regels gebonden, en het feit is dat we een jacht nodig hebben, door de eeuwen heen hebben wij mensen ons altijd gezond gevoed met jagen, zouden we dat niet doen dan krijgen we weer taferelen waar weer veel teveel dieren op een klein stukje grond leven, met alle gevolgen van dien.
  Kortom, als we de wild stand netje op peil houden zullen de wilde zwijnen ook niet gaan shoppen in de supermarkten.

  Wees gegroet
  Gerrit

  PS. het zou de mensen sieren als je reageerd en in ieder geval je echte naam durft te vermelden, het geeft al aan waarmee je van doen hebt als dat niet gebeurt.

 • no-profile-image

  Henry

  Hallo Mensen, dit is toch werkelijk wereld nieuws, kunnen we het DNA van dit zwijn nog veiligstellen, moet je werkelijk eens bedenken hoeveel files, asfalt etc. het zou schelen als de varkens in de toekomst van zelf naar de slager /slachthuis zouden lopen, gewoon geweldig.

  (O ja en voor de Herkauwer, er zijn wel medicijnen voor al te emotioneel gedrag, en anders hebben we wel tehuizen waar je een jaartje in opgenomen kun worden om weer een enigszins normaal denk patroon ter krijgen)

  Henry

 • no-profile-image

  herkauwer

  Calimero, ooit een herkauwer gezien die moe werd van het herkauwen? Ik niet! Maar ik weet wél dat al die jachtongelukken in de vrije Duitse pers genoemd zijn. Maar nooit in bladen zoals Die Pirsch, Wild und Hund, Weidwerk, Jagd und Natur en andere Pruisische Hardcore! Want jagers houden hun vuile wasgoed altijd hermetisch in hun ranzige droogtrommel. Nietwaar Jaegertje?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Wilde zwijnen rennen heus niet zomaar op zondagmiddagen dorpsslagerijen binnen. Ik denk dat het dier vanochtend door een jager is geschoten en naar de slager gebracht en dat die het in de slachterij heeft laten liggen. Vervolgens kwam het (niet dode maar bewusteloze) dier bij zijn positieven en probeerde naar buiten te komen. Als de politie sectie verricht op het kadaver dan zal zeker blijken dat het dier al gewond was voordat de jager er tussen vier muren zijn kogelbuks op richtte! Ach ja: dit is gewoon één van die onsmakelijke dierenbeulgevallen die dankzij de jacht ook in ons land aan de orde van de dag zijn. Wild komt dikwijls op uitgelegd tableau weer tot leven en wordt dan gewoon doodgeknuppeld. En vaak blijken er in de bestelwagen van poelier of wildhandelaar die bij jagers wild is wezen halen, bij thuiskomst ook nog levende herten, zwijnen, reeën, hazen, konijnen, fazanten, eenden, ganzen of duiven te liggen. Het laat zich raden hoe die dan definitief aan hun einde komen. Want hobbyjagers zijn immoreel en respectloos tuig, maar wildhandelaren zijn geen spat beter!

 • no-profile-image

  koetje

  Kenniseconomie??Zeg komiek,ga eens kijken hoeveel NL-universiteiten in de mondiale top 100 staan en op welke plaats.

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Prima virtueel gesproken Herkauwer. Zo'n jager moet gewoon in een stevige intellectuele houdgreep genomen worden. Well done!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Snap je nu nog steeds niet dat je met al je gezever over zulthoofden en rompen op benen door helemaal niemand meer serieus genomen wordt?
  Jij kan aan jouw relaas nog zulke ellenlange niets zeggende verhalen vast plakken maar die verhalen van jou zullen mij en de andere forumgenoten werkelijk een worst zijn.
  Het enige wat jij kunt is tegen alles en iedereen aan lopen zeiken maar zelf heb je nog nooit wat gepresteerd.
  Als je het daar niet mee eens bent maak dan maar eens wat van jou “werk” bekend.
  Je loopt immers al maanden achtereen te roepen dat jij zulke waardevolle onderzoeken en publicaties hebt gemaakt dus laat maar eens wat zien.
  Dus niet alleen je eigen menig blijven ventileren maar toon nu eindelijk eens zinvolle onderzoeken waaraan jij een bijdrage zou hebben geleverd en waar de samenleving wat aan heeft.
  Op al jou beledigingen, scheldpartijen, aannames en verhalen over beerputten en inco vochtig ondergoed zit niemand op dit forum te wachten.
  Als dat het enge is wat je nog voort kunt brengen word je zo langzamerhand verdomd eentonig.
  GEGROET,
  J@GERTJE

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwers fantasie kent geen grenzen.
  Maar dat wisten we al.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer

  Henri, met mijn psyche is alles kits, maar als jij werkelijk meent dat een wild zwijn op eigen gelegenheid op zondagmiddag (of om het even wanneer) een slagerij binnenloopt, dan adviseer ik jou toch écht specialistische hulp in te roepen. Desnoods met dwangverpleging! Bij de Vion geven ze varkens een stroomstoot en donderen die dieren dan in een bad met kokend water om de huid los te maken. Je wilt niet weten hoeveel van die stakkers er in dat bad gillend van pijn weer bijkomen! Ik weet dat zeker, want ik woon vlakbij zulk een schandelijke martelplaats! Jagers gaan nog onzorgvuldiger te werk en schieten zelfs paddestoelzoekers of houtsprokkelende oude vrouwtjes overhoop omdat zij die aanzien voor wilde varkens! En zulk volk zou geen fouten kunnen maken waardoor een voor dood afgeleverd zwijn alsnog weer bij zou kunnen komen? Man, laat je nakijken!

 • no-profile-image

  ??

  Weer en door gedraaid bla bla verhaal. Genoeg online foto sites plaatsen of je muil houden.

 • no-profile-image

  Gerrit

  Mooi he als je weet met wie te van doen hebt, Die korkippen (korhoen) op de Holterberg zijn bijna weg, we kunnen dan weer gerust over de Holterberg rijden, deze korkippen horen daar eigenlijk helemaal niet, ze zijn daar uitgezet, Joost mag het weten hoeveel geld het ons al niet heeft gekost om deze kip in dit gebied te laten voortbestaan. We vergeten dan nog even dat het stikt van de vossen, ze lopen overdag al bij ons rond het huis, nee die korkip moet blijven, en nee we mogen ook geen vossen afschieten. (verantwoord wild beheer heet dat)
  wie het nog begrijpt mag het zeggen.
  Rooierakkers in de politiek en je geld verdampt als sneeuw voor de zon, en dan is dit nog maar 1 voorbeeld.
  Kortom herkauwertje, je begrijpt er allemaal nog niet veel van, wel stemt het mij tot genoegen dat je zelf in de gaten hebt dat je een minderheid bent, ik zou zeggen gedraag je er een beetje na, en houd je grote mond een beetje.
  Gerrit

 • no-profile-image

  herkauwer

  Koetje Boe hoe kun jij dat nou zeggen? Je weet immers heel goed dat ik goede en eerlijke boerenkennis en - ervaring erg waardeer en nooit zal tegenspreken. Tenzij ikzelf (of anderen) over duidelijk bewijs voor het tegendeel beschikken! Maar jagers zijn een heel ander verhaal. Het gros van die lui liegt, bedriegt en verdraait alles om hun ecologisch zinloze en ethisch verwerpelijke liefhebberijtjes maar door te kunnen laten gaan. Dat is van een totaal andere orde!

 • no-profile-image

  Bison rancher

  Zo die politie agent had zeker geen proppen schieter bij zich of hij was een beetje bang uitgevallen(jagertje oproepen om een biggetje te schieten,laat me niet lachen).
  Aan Herkouwer@ Wat een flauwe kul kan jij uitkramen,jij zit zo vol of shit,je ogen zijn bruin.

 • no-profile-image

  Margje Veldhuizen

  Volgens mij kan herkauwer niet goed lezen want er staat 27 november en dat was zaterdag niks zondag en verder is het een en al leugen wat hij schrijft en heel veel emotie mensen die zo reageren kunnen beter in een hutje op de hei gaan zitten die leven niet meer in deze tijd

 • no-profile-image

  Karin

  Ging het werkelijk om een wild everzwijn uit de vrije natuur of om een gefokt everzwijn van een boerderij (want die zijn er ook)? In het laatste geval zou er theoretisch best iets misgegaan kunnen zijn bij het slachten (misschien wel bij die slager zelf?), maar in het eerste geval kan het ook om een exemplaar gegaan zijn dat door een ziekte of verwonding razend was geworden en inderdaad die winkel was binnengestormd. (Wie regelmatig naar Animal Planet kijkt, weet dat gestresste of verdwaalde wilde dieren wel gekkere dingen kunnen doen!).
  Een door een jager geschoten en in de slagerij afgeleverd dier moet ontweid geweest zijn, dus echt wel dood.

 • no-profile-image

  Gerrit

  Mensen ik heb het geprobeerd, maar die herkauwer is kansloos, ik steek er geen tijd meer in, al zijn uitspraken raken kant nog wal.
  ik stop er mee veel wijsheid met dit soort figuren.
  Gerrit

 • no-profile-image

  herkauwer

  JVF, jij hebt er kennelijk geen benul van hoevéél dieren er tijdens drijf- en andere grote jacht - excuus- slachtpartijen op tableau gedonderd worden? Ik heb ook daar nog wel een fraaie fotocollectie van. Was het maar waar dat al die geschoten dieren afgedronken werden, want dan waren inmiddels alle jagers een welverdiende korsakoffgestuurde diliriumdood gestorven. Alle? Néé! Want in het diepst van de duistere Graafschap houdt één jaegertje hardnekkig zwabberend stand en heeft zich, met een roedel zwartgeroosterde everzwijnen en een roemer Harrevelds Maagdenbitter in een Rekkens maretakkenwoud verschanst. Warm en gezellig!

 • no-profile-image

  ??

  En weer kom je alleen met suggesties en geen bewijs, word je niet moe van jezelf?

 • no-profile-image

  koetje

  Je hebt gelijk Herkauwer,de praktijk is de beste universiteit.Maar ook jagers en boeren hebben veel praktijkkennis,hier wil jij nog wel eens aan voorbij gaan.Maar het gaat hier toch om een suïcidaal everzwijn?Althans zo lees ik het nieuwsbericht.

 • no-profile-image

  Gerrit

  Hallo mensen, ik zou zeggen laat het maar, het geestelijke denk niveau van mensen als een "herkauwer" (zijn naam durft hij niet eens te vermelden) wordt door hem zelf weer bevestigd, besteed er geen onnodige aandacht aan, hij heeft schijnbaar de tijd om altijd meteen te reageren op dit soort artikelen, en dat zet ook weer te denken.
  Jammer dat zulke minderheids groeperingen zo veel lawaai maken, je moet je persoonlijke belangen nooit bij een ander willen opdringen, en ieder in zijn waarde willen laten, kortom, laat de vegetariër geen vlees eten maar verbied of ontmoedig het een ander niet.
  Ik wens hem beterschap en vooral veel wijsheid, hulp is onderweg.
  Gerrit

 • no-profile-image

  linda

  Goed gezegd Herkauwer! Laat je niet afbluffen en ga door met je vlijmscherpe epistels. Geeft die lui om wat over na te denken. Het arme zwijn, waarom hebben ze het dier niet verdoofd en terug naar de bossen gebracht.

 • no-profile-image

  realist

  Dierenvrienden zouden eens op moeten houden, met het opdringen van hun geloof. Ze beseffen niet dat ze een roepende in de woestijn zijn.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Ik heb niets tegen dierenvrienden maar wel tegen fantasten die zich dierenvrienden noemen.
  Als mensen beginnen over verdoven en terugplaatsen in het bos. Of over een varken dat waarschijnlijk weer tot leven is gekomen in de slachterij.
  Dan laat je zien dat je het spoor aardig kwijt bent.
  Groet,
  J@gertje

Laad alle reacties (35)

Of registreer je om te kunnen reageren.