Home

Achtergrond

Europese Unie bant fosfaten in wasmiddelen

De Europese Unie gaat fosfaten in wasmiddelen compleet verbieden.

De Europese Commissie wil daarmee de kwaliteit van het oppervlaktewater verbeteren, blijkt uit een voorstel dat vandaag is gepresenteerd. Fosfaten zijn schadelijk voor het milieu. Zij stimuleren de groei van algen, waardoor andere waterorganismen sterven.

De commissie komt nog niet met een verbod van fosfaten in wasmiddelen voor niet-huishoudelijk gebruik. Ook in vaatwasmiddelen blijven fosfaten vooralsnog toegestaan. Voor dergelijke producten zijn nog geen alternatieven in voldoende mate beschikbaar. Voor vaatwasmiddelen wil de unie de situatie eind 2014 opnieuw bekijken.

Met de maatregelen wil de commissie de industrie stimuleren om milieuvriendelijkere producten te ontwikkelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.