Home

Achtergrond 160 x bekeken 3 reacties

Eurlings niet gevraagd lijsttrekker te worden

Voormalig CDA-minister Camiel Eurlings is dit voorjaar nooit gevraagd of hij lijsttrekker wilde worden voor het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Hij zegt dat in het boek De val van Balkenende van NOS-Radio 1-verslaggever Wilco Boom waarin de val van het kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie is gereconstrueerd.

Eurlings meldt in het boek dat hij zijn besluit om de politiek te verlaten pas heeft genomen in de week na de val van het kabinet. Op donderdag 4 maart heeft hij zijn besluit en beweegredenenen aan CDA-leider Jan Peter Balkenende toegelicht, die volgens Eurlings verrast reageerde.

Anderhalve week eerder, op de ochtend na de val van het kabinet, schoof het CDA-partijbestuur Balkenende opnieuw naar voren als lijsttrekker. Tijdens de bestuursvergadering deelde toenmalig partijvoorzitter Peter van Heeswijk destijds mee dat Eurlings niet wilde. Die informatie had hij naar eigen zeggen van Balkenende. In het partijbestuur werd Eurlings als de toekomstige opvolger van Balkenende gezien.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk Mol

  Laat Camiel Eurlings nou gewoon in alle rust zich beraden over zijn toekomst.
  De tijd dat hij voor het CDA beschikbaar is een keuze van hem en niemand anders. Ik heb er alle vertrouwen in als het CDA hem echt nodig heeft , hij er ook zal zijn. Eerst het kabinet Rutte/ Verhagen, daarna zien wij wel verder.

 • no-profile-image

  gert

  Hij heeft terecht te druk met zijn gezinnetje

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Maak maar een daklijstduwer van hem! Asfalteren, dat is het enigste dat die omhooggedonderde burgemeestersblaag ken!

Of registreer je om te kunnen reageren.