Home

Achtergrond 218 x bekeken

Einduitslagen verkiezingen Afghanistan bekend

De Afghaanse autoriteiten hebben woensdag de einduitslagen van de parlementsverkiezingen gepubliceerd.

De Afghanen kozen 18 september de 249 leden van het parlement. Onderzoek naar verkiezingsfraude heeft geleid tot de vertraging van de einduitslagen. Naar schatting een kwart van de stemmen is ongeldig verklaard en een aantal gekozen volksvertegenwoordigers werden gediskwalificeerd wegens verkiezingsfraude.

,,Het houden van verkiezingen is een moeilijk proces, maar gelukkig is Afghanistan er ondanks alle problemen in geslaagd verkiezingen te houden en vandaag zien mensen waarvoor ze hebben gekozen'', aldus de chef van de organisatie van de stembusgang, Fazil Ahmad Manwai.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.