Home

Achtergrond 479 x bekeken

Eerste herfststorm trekt over het land

Nederland krijgt vandaag te maken met de eerste herfststorm van het jaar maar uitzonderlijk is dat niet.

Dat meldde een woordvoerster van het KNMI. Begin van de middag begint het te waaien uit het zuidwesten en wordt windkracht 8 bereikt. Na een periode van rustiger weer wordt het donderdagavond en nacht weer onstuimig met naar verwachting zware windstoten en windkracht negen in het waddengebied.

Voor vanmiddag waarschuwt het weerbureau voor windstoten tot 95 kilometer per uur in de kustgebieden. Het waddengebied krijgt in de nacht van donderdag op vrijdag te maken met windstoten tot 100 kilometer per uur. Het KNMI ziet vooralsnog geen reden voor een weeralarm. "Dit is niet uitzonderlijk. Het is herfst'', aldus de zegsvrouw. De oorzaak van de storm ligt in een depressie die van IJsland richting Schotland trekt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.