Home

Achtergrond 205 x bekeken 1 reactie

Eerste Aziatische boktor in Almere Buiten

Op een bedrijventerrein in Almere Buiten zijn sporen aangetroffen van de Aziatische boktor.

De boktor is zeer schadelijk voor struiken en loofbomen, meldde het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) vandaag.

In een straal van 100 meter rond de vindplaats worden daarom alle bomen weggehaald. Al het groen dat op een kilometer afstand van bedrijventerrein De Vaart staat, wordt geïnspecteerd. Het is voor het eerst dat de Aziatische boktor in Nederland is aangetroffen. Tijdens het snoeien van bomen werden in een oude esdoorn zo'n achttien uitvlieggaten gesignaleerd.

De Aziatische boktor is familie van de Oost-Aziatische boktor die eind 2009 in Boskoop werd gevonden. Het verschil is dat de Oost-Aziatische boktor zich thuisvoelt in de onderkant van een stam terwijl de Aziatische boktor juist bij voorkeur hoger in de boom zit.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    VOC liefhebber

    So what? Zaken zijn zaken hoor........veel exporteren heeft zo zijn prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.