Home

Achtergrond 320 x bekeken 4 reacties

EU sleept Polen voor rechter

De Europese Commissie daagt Polen voor het Europese Hof van Justitie wegens onvoldoende naleving van de EU-Habitatrichtlijn.

De Commissie is vooral bezorgd over tal van nationale ontheffingen van de strikte Europese regels voor de bescherming van natuurgebieden.

Begin dit jaar stuurde de Commissie de Polen al een rappel, waarop Polen in maart beloofde de nationale regels op dit punt aan te passen. De Commissie heeft echter de indruk dat dit nog altijd niet is gebeurd.

In het verleden werd ook Nederland voor de rechter gebracht vanwege een gebrekkige uitvoering van de Europese natuurregels. Nederland paste daarop de aanwijzing van Natura 2000-gebieden aan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  koetje

  Frankrijk is ook ruim 16 keer groter dan NL.
  Heeft een bevolkingsdichtheid van nog geen 100/KM2,NL is 400/KM2.Deze feiten moet je rekening mee houden.

 • no-profile-image

  gert

  Nederland is nu rijk bedeeld met Natura-2000 gebieden liefst 156 , Frankrijk slechts 26 !

 • no-profile-image

  Jeroen

  @ Gert: Wat u zegt klopt niet. Nederland is niet rijk bedeeld met Natura 2000 gebied. U moet ook niet kijken naar aantal gebieden, want dat geeft een vertekent beeld (er zijn immers zeer grote en zeer kleine gebieden). Nederland heeft aanwijzingsbesluiten voor 162 gebieden. Vergeleken met andere landen steekt Nederland er echt niet bovenuit hoor. Er zijn landen die een veelvoud in percentage oppervlak hebben aangewezen. Het belangrijkste is dat we in Nederland onze verantwoordelijkheid nemen om zorg te dragen voor de natuur.

 • no-profile-image

  Nelly

  Frankrijk heeft meer dan 1700 Natura 2000-gebieden. Je kunt hierover informatie vinden op www.natura2000.fr

Of registreer je om te kunnen reageren.