Home

Achtergrond 211 x bekeken 1 reactie

EU-parlement wil verdergaande klimaatdoelen

De Europese Commissie moet bij de klimaatconferentie eind dit jaar in het Mexicaanse Cancun inzetten op verdergaande klimaatdoelen.

Die oproep deed het Europees Parlement vandaag in Straatsburg. De commissie onderhandelt in Cancun namens de EU. Het huidige doel van de EU is de schadelijke CO2-uitstoot tegen 2020 met 20 procent te beperken ten opzichte van 1990. "Het parlement dringt aan op een verhoging van het klimaatdoel naar 30 procent minder uitstoot'', aldus EU-parlementariër Bas Eickhout (GroenLinks).

Volgens EU-parlementslid Esther de Lange (CDA) "stelt het Europees Parlement terecht dat de EU een koploper moet worden in de groene economie en wat voor wat betreft de vermindering van CO2-uitstoot''. Ze vindt wel dat de EU niet veel verder moet gaan dan grote spelers, zoals China en de Verenigde Staten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Ik wil niet negatief doen, maar denken we nu echt dat we de natuurlijke CO2 productie uit gekapt oerwoud en uit de permafrost waar dooi is ogetreden kunnen stoppen? Dit is toch wel erg arrogant en naïef. Dat we minder CO2 willen toevoegen aan de kringloop is een goed streven, maar we zullen de opgelopen schade niet meer terug kunnen draaien, want we hebben het proces tot een autonoom proces gemaakt. Zie permafrost en verrottend organische materiaal in de enorme Palmolie plantages op bv. Borneo.

Of registreer je om te kunnen reageren.