Home

Achtergrond 1 reactie

EU gaat onderzoek doen naar biobrandstoffen

De Europese Commissie heeft vandaag nader onderzoek aangekondigd naar de tweede generatie biobrandstoffen.

Het is een van de vier grote projecten die zijn opgenomen in de nieuwe energie-strategie voor de komende tien jaar. Andere projecten gaan over nieuwe technologieën voor intelligente netwerken, elektriciteitsopslag en energiebesparing in stedelijk gebied. De Commissie richt haar aandacht op het gebied van energie de komende tien jaar vooral op die twee sectoren waar de meeste besparing valt te verwachten: vervoer en gebouwen.

Daarnaast spant de Commissie zich in om de interne energiemarkt te voltooien; tegen 2015 zou geen enkele lidstaat meer geïsoleerd mogen zijn wat betreft de energievoorziening. Hiervoor zou 1 biljoen euro aan investeringen in de energie-infrastructuur nodig zijn.

Energie-commissaris Guenther Oettinger zei in een toelichting dat om te komen tot een efficiënte, concurrerende en koolstofarme economie het nodig is dat het energiebeleid verder wordt ‘geëuropeaniseerd’. Binnen anderhalf jaar presenteert de Commissie nadere concrete voorstellen en maatregelen.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  a hamstra

  Begrijp ik het goed gaat de EU nu op kosten van de burger zelf in de energie handel.
  En het wiel over nieuw uitvinden. die bij de particuliere bedrijven al lang uitgevonden zijn.Een biljoen om alle landen te verbinden
  leuk maar weinig nut. Bij grote storingen heeft elk land al genoeg nood verbindingen.
  Behalve als een helikopter een draad beschadigd. Of een kraan een kabel door knipt. dan duurt het wat langer. Verklaart wel waarom ze nu weer Geld nodig hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.