Home

Achtergrond

EU beperkt uitstoot broeikasgassen industrie

De Europese Unie beperkt de uitstoot van broeikasgassen door grote verbrandingsinstallaties in de energiesector.

Met strengere voorschriften hoopt de Europese Commissie ongeveer 13.000 vroegtijdige sterfgevallen per jaar te kunnen voorkomen. Dat maakte Europees Commissaris Janez Potocnik (Milieu) maandag bekend. Hij sprak over een mijlpaal bij de vermindering van de milieuvervuiling door de industrie in de Europese Unie.

De commissie werkte al sinds 2007 aan een strengere wetgeving voor grote verbrandingsinstallaties van fossiele brandstoffen. Brussel wil stimuleren dat bedrijven gebruik maken van de beste techniek die op dat moment beschikbaar is om de uitstoot zoveel mogelijk te beperken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.