Home

Achtergrond

'Duurzaamheid gaat niet ten koste van werk'

De tegenstelling die sommigen zien tussen meer duurzaamheid en behoud van werkgelegenheid, wordt niet gedeeld door de nieuwe minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA).

Verhagen zei dat dinsdag tijdens het wekelijke vragenuurtje. "De doelstelling van deze regering is groei en bloei. De combinatie van duurzaamheid en behoud van werkgelegenheid staat bij ons hoog in het vaandel. De tegenstelling die sommigen zien, wordt niet onderschreven door deze regering.''

In het debat kwam aan de orde dat negen grote bedrijven, waaronder Tata Steel, DSM en Akzo, een geheime overeenkomst met de overheid zouden hebben gesloten over de uitstoot van CO2. De overheid zou kosten hebben gedragen die eigenlijk voor de bedrijven waren, zo meldde tv-programma EenVandaag eerder. Maar Verhagen ontkende dat er zo'n afspraak is gemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.