Home

Achtergrond 168 x bekeken

Duitse veiligheidsmaatregelen tot eind 2010

Duitsland zal de aangescherpte veiligheidsmaatregelen zeker tot het eind van het jaar in stand houden.

Dat maakte de politie vrijdag bekend. Veel agenten mogen in december geen vrije dagen opnemen, meldde het hoofd van de Duitse politie, Rainer Wendt. Op die manier kunnen de zwaardere veiligheidsmaatregelen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Wendt zei dat zolang de vele openluchtkerstmarkten in Duitsland draaien, "we een aanslag kunnen verwachten en de bevolking op een zichtbare wijze zullen beschermen''.

Duitsland schroefde de veiligheidsmaatregelen woensdag op. Berlijn zei over concrete aanwijzingen te beschikken dat terroristen voor eind november in Duitsland een aanslag plannen. De Duitse overheid meldde donderdag een terreuraanslag te vrezen, zoals die op een hotel en andere gebouwen in het Indiase Mumbai. daabij kwamen in 2008 166 mensen om het leven.

Gezien de toegenomen dreiging van een terroristische aanslag wil de regering van de christendemocraten en liberalen het personeelsbestand van de politie en de douane volgend jaar met zeshonderd uitbreiden. Dat zegt de vooraanstaande liberaal Florian Toncar in de krant Neue Osnabrücker Zeitung. Hij gaat ervan uit dat de meeste nieuwe banen bij de politie ontstaan. Een plan van de regering om in de komende vier jaar juist ongeveer duizend arbeidsplaatsen bij de veiligheidsdiensten te schrappen, is van de baan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.