Home

Achtergrond 157 x bekeken

Dodental brugdrama Phnom Penh op 456

Het officiële dodental als gevolg van de massale paniek maandag op een voetgangersbrug in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh is opgelopen tot 456.

Dat heeft een Cambodjaanse bewindsman woensdag tegen het Franse persbureau AFP gezegd.

Eerder noemde de Cambodjaanse premier Hun Sen het ,,de grootste tragedie'' sinds het wrede regime van de Rode Khmer (1975-1979). De slachtoffers zijn voornamelijk Cambodjaanse vrouwen en kinderen. Circa 750 mensen raakten gewond.

De premier heeft donderdag tot dag van nationale rouw uitgeroepen en een onderzoek naar de toedracht aangekondigd. Het drama lijkt te zijn veroorzaakt door paniek die uitbrak nadat de brug was gaan wiebelen. De overbrugging was erop gebouwd, maar de menigte vreesde plotseling de instorting van het bouwwerk. De vraag moet nog worden beantwoord hoe het mogelijk is dat zich zoveel mensen tegelijk op een klein kunstmatig eiland en op een relatief smalle brug konden bevinden

Het gedrang van mogelijk 18.000 mensen was op een brug naar het zogeheten Diamant Eiland. Daar waren festiviteiten ter gelegenheid van het slot van het driedaagse waterfestival. Dat is een Cambodjaans feest ter gelegenheid van het einde van het regenseizoen. Er waren volgens de autoriteiten meer dan twee miljoen feestvierders in de stad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.