Home

Achtergrond 260 x bekeken

Doden door overstroming in België

Zeker twee personen zijn in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen door het noodweer in België. Het gaat om inwoners van het dorp Solre-Saint-Gery, die werden meegesleept door het wassende water.

De Hantes, een van de rivieren die de Maas voeden, stroomt door het plaatsje in de provincie Henegouwen, nabij de grens met Frankrijk. Het eerste slachtoffer viel toen een auto een doodlopende straat inreed. Het voertuig raakte vast in het hoge water aldaar. De bestuurder kon zich nog redden, maar zijn echtgenote (72) kwam om het leven.

Een tweede dodelijk ongeval gebeurde toen een inwoner van Solre-Saint-Géry te voet naar zijn woning ging. Waarschijnlijk is de man meegesleurd door het water. Zijn lichaam werd niet ver van zijn woning teruggevonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.