Home

Achtergrond

Dirk van den Broek verkoopt 'Geert' wel

Het glossy tijdschrift 'Geert', over de PVV-leider Wilders, ligt vanaf donderdag wel in de schappen van supermarktketen Dirk van den Broek.

Dat heeft een woordvoerder van het concern dinsdag laten weten naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant. Een assortimentsmanager liet daarin weten dat hij vond dat het blad de allochtone klanten voor het hoofd zou kunnen stoten en het daarom niet wilde verkopen.

Het concern liet dinsdag weten het besluit terug te draaien. "Die manager krijgt heel veel tijdschriften voor zich en moet daar ja of nee op zeggen. Het was goed bedoeld van hem, maar we doen niet aan politiek. Dit tijdschrift niet verkopen zou een vorm van politiek zijn. En als wij alles waar Geert Wilders op de voorpagina staat uit het schap zouden halen, zou er niet veel overblijven.''

Het journalistencollectief dat het blad maakte, liet eerder weten dat het tijd werd voor een tijdschrift over Wilders. "Juist de man om wie het in Nederland draait, moest het tot nu zonder stellen.'' Het satirische tijdschift is niet geautoriseerd door de naamgever.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.