Home

Achtergrond 463 x bekeken 7 reacties

Dierenartsen blij met maatregelen in OVP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde zegt blij te zijn dat de commissie Gabor en staatssecretaris Bleker het beheer voor de grote grazers in de Oostvaardersplassen willen aanpassen.

"Voor ons is belangrijk dat met dit advies een aantal nieuwe maatregelen wordt geïntroduceerd dat onnodig lijden van de grote grazers voorkomt."

Volgens de KNMvD komt het voorstel van de commissie Gabor dicht in de buurt van het KNMvD-voostel, waarbij ook de focus lag op het voorkomen van een lange lijdensweg en een genadeschot aan het eind.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwer,
  Het is inmiddels al zo vaak gebleken dat wetenschap en nuchter verstand nogal eens ver van elkaar verwijderd liggen.
  Iemand die nuchter nadenkt laat geen dieren opzettelijk verhongeren.
  Daar hoef je zelfs geen proefschrift over meesjes voor te hebben geschreven.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  jvf

  Geachte forumleden, uw mening inzake het rapport gabor word gevraagd op: http: //www.omroepflevoland.nl/ mvg jvf

 • no-profile-image

  Wim

  Hamstra ik begrijp je teleurstelling,maar door de enorme regelgeving in ons land, is ook de HR Bleker genoodzaakt zich hier aan te houden.
  Meende gisteravond in het programma Pauw en Witteman in de woorden van de HR Bleker wel een beetje te proeven dat hij de OVP ook niet zo,n succes vind.
  Maar het rapport is samen gesteld door hoogopgeleide personen,die ver van de praktijk afstaan,ik denk dat de Hr Bleker ook liever gezien had dat het rapport door mensen uit de praktijk was samengesteld,maar dat is niet mogelijk in ons land want dan word zo,n rapport niet serieus genomen. De regelgeving is hier debet aan. De trein NL begint langzamerhand vast te lopen in de regelgeving,met alle gevolgen van dien.

 • no-profile-image

  Ronny

  Tja een zooi grote grazers in een afgebakend weilandje zetten kunnen we allemaal. Maar het houden van vee is iets meer dan dat, zoals velen van u weten........ het vee naar de buren laten lopen om daar te gaan eten is een optie, maar zal uw buurman hier blij van worden?......... Misschien is de juiste conclusie of leerpunt die wij hieruit kunnen trekken, begin er gewoon niet aan....... Nu is het probleem toch daar en een snelle oplossing is ieder rund en paard verwijderen uit het gebied. De herten die horen hier wel thuis. De rest helaas voor het dier opzich niet. .......... tja als je dan graag natuur wilt ala afrika en australie of noord amerika, richt dan eerst je gebied in. Een veehouder maakt toch ook eerst de stal en het weiland (eventueel) klaar voordat de dieren komen?............. dit probleem hebben we aan onszelf te danken.......... ja ik weet wel waar ik het over heb, ik heb een opleiding in de ecologie mogen volgen en heb vele natuurgebieden mogen ervaren in het buitenland.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Wim, dat hele rapport is wetenschappelijke onzin! Van die 4 Nederlandse adviseurs is er eentje vegetatiekundige, de andere schreef een proefschrift over meesjes en een derde publiceerde over blaffende honden! En de 4e is dierenarts in een commercieel safaripark! Dat heeft allemaal met wetenschap niks van doen. Net zomin als die hele Oostvaardersplassenrotzooi.

 • no-profile-image

  a hamstra

  Wat een teleur stelling is Bleker ,dacht een rustige man met visie . Helaas zonder rugge graat. Als je de problemen op wil lossen
  in de Oostervaardeplassen . Moet men het aantal dieren flink terug brengen ,zodat er voldoende gras overblijft, om de winter door te komen, Wat wil men met die verbinding be rijken , dat de paarden en koeien in een honger winter verhuizen naar de Veluwe.
  En die professors denken ,dat die dieren zomers dan weer terug keren?

 • de kok

  Hier in het wilde westen ook nietprofessionals ingeschakeld bij nota paard&landschap, boze boeren en terecht, een handelaar, waar 7 pony's in 1 winter doodhongerden ondanks alle meldingen bij politie & dierenbescherming, 'deed' ook mee met 'onderzoek'. Gedoe met overheid hangt dmv vriendjeskliek aan elkaar en totaal andere belangen dan flora&fauna! Nu ook weer honderden goede bomen kappen voor parkeerplaatsen die niet nodig zijn in vogelwijk den haag of een fietspad wat er al is in bezuidenhout. Bomen zijn nodig voor vogels, wateropname, warmtebestrijding, insecten, bodembeheersing (erosie) en smogbestrijding. Bomen zuiveren de lucht, geven zuurstof en staan centraal in de ecologische verbinding van duurzaamheid.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.