Home

Achtergrond

Deli XL centraliseert AGF-activiteiten buiten groothandel

Groothandel voor versproducten Deli XL stoot de groenten- en fruitactiviteiten af naar L. van Gelder.

In ruil daarvoor neemt Deli XL een minderheidsaandeel in dit Ridderkerkse bedrijf, dat vooral een regionale afzet heeft van onbewerkte, maar ook panklare groente en fruit.

L. van Gelder wordt door de transactie een landelijke speler voor groenten en fruit, zegt een woordvoerder van Deli XL. De groenten- en fruitactiviteiten van Deli XL bestonden uit belangen in Verhaaren en Stavasius. De samenvoeging van drie groenten- en fruitbedrijven biedt voordelen bij inkoop, stelt de woordvoerder. "Alle drie de bedrijven hebben eigen preferente leveranciers. Het is de bedoeling dat hier inkoopvoordelen te behalen zijn door verdere centralisatie. Er is nog geen eindlijst met overblijvende leveranciers van onbewerkte groente en fruit", stelt de woordvoerder.

L. van Gelder houdt al intensieve contacten met een gelijknamig teeltbedrijf uit Ridderkerk. De strategie van ketenintegratie betekent niet dat van meer telers direct wordt afgenomen, stelt de woordvoerder van Deli XL.

Of registreer je om te kunnen reageren.