Home

Achtergrond

Dejaegher wint Molenaar Award

Yvan Dejaegher, directeur-generaal van de Belgische mengvoederfederatie Bemefa, heeft de Molenaar Award 2010 gewonnen.

De Award is een initiatief van vakblad De Molenaar. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt als beloning voor inspanningen om de graanverwerkende en diervoederindustrie naar een hoger plan te tillen.

Dejaegher krijgt de prijs omdat hij volgens de jury grote verdiensten heeft voor de Belgische sector en veel inspanningen heeft gedaan om de sector internationaal en in de keten op de kaart te zetten. Dejaegher is er volgens de jury goed in geslaagd om de Belgische diervoerindustrie positief te positioneren in het maatschappelijk debat.

De gedeelde tweede prijs is gegaan naar Ad Kemps van mengvoerbedrijf Coppens uit Helmond en Hink Perdok van Provimi. Kemps heeft veel gedaan op het gebied van marktconcepten. Ondermeer de Volwaard Kip komt voor een groot deel uit zijn koker.

Perdok heeft veel gedaan op onderzoeksgebied en heeft veelgedaan om jonge mensen te interesseren voor het veevoervak.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.