Home

Achtergrond

De Roy van Zuydewijn verhoord over aanslag

Edwin de Roy van Zuydewijn, de ex van prinses Margarita, is vrijdagavond verhoord op een politiebureau over een aanslag op een lid van het Spaanse koningshuis in Brussel.

Dat heeft zijn advocaat, Mark Meijjer, maandag bevestigd naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant.

De raadsman werd vrijdag aan het eind van de middag gebeld door de regionale recherche van de politie in Amsterdam met het verzoek dat ze zijn cliënt met spoed wilden horen op het politiebureau. In de tussentijd was de politie ook al aan de deur geweest bij de moeder en zus van De Roy. Meijjer en zijn cliënt gingen die avond nog naar het bureau, waarop volgens de advocaat een intimiderend verhoor volgde. Nadat De Roy had verklaard dat hij van niets wist, kon het tweetal weer gaan.

De tip had mogelijk betrekking op het kerkelijk huwelijk van prins Carlos, de broer van Margarita, en prinses Annemarie zaterdag in de Ter Kameren Abdij in Brussel. De politie liet maandag weten dat ze niets kan zeggen over het verhoor. ”We doen nooit mededelingen over aanslagen of dreigingen”, zei een woordvoerster.

De Roy is ”verschrikkelijk kwaad”, wist Meijjer. Het bezoek van de politie aan zijn moeder en zus heeft volgens hem behoorlijk wat consternatie veroorzaakt. Het is niet de eerste keer dat hem zoiets overkomt. ”Een tijdje terug belde hij mij toen hij op het station op Schiphol stond. Hij kwam net uit Spanje, waar hij een vriend had bezocht. Op dat moment kwamen er twee mannen achter een pilaar vandaan die hem zeiden dat hij die week niet naar Italië mocht afreizen.” Dat was volgens de advocaat een paar dagen voordat prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme, de vader van Margarita, daar werd begraven.

Meijjer liet weten dat hij samen met zijn cliënt gaat nadenken of ze het hierbij laten zitten. ”Ik heb het dit weekeinde eerst een beetje laten bezinken en wacht nog even af of er van de politie nog een reactie komt.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.